Vedenjski problemi

DSC_0242Vedenjski problemi se lahko razvijejo zaradi travmatične izkušnje, pomanjkljive socializacije, nezavednega potrjevanja vedenja s strani lastnika (ali drugih ljudi) in mnogih drugih vzrokov.

Vedenjski problemi so lahko blagi, kot na primer skakanje na obiskovalce, prosjačenje pri mizi, zaganjanje proti psom, ali resni, kot so agresija (lajanje, renčanje, šavsanje) do tujih ljudi in/ali psov ter varovanje sklede, prostora, igrač ali drugih “dragocenih” predmetov.

Ne glede na to ali je problem blag ali resen, ga je potrebno odpraviti, če psa spravlja v stres oziroma greni za blog 1življenje družini in okolici. Potek prevzgoje je drugačen za vsakega posameznega psa – odvisen od zakoreninjenosti vedenja, karakterja psa, količine dela, ki jo je pripravljen vložiti lastnik, itd. Vsa prevzgoja pa poteka na podlagi proti-pogojevanja in desenzitivizacije, brez uporabe korekcij.

Večina resnih vedenjskih problemov izvira iz strahu in z njim povezanih vedenj. Več o strahu in zakaj se pojavlja pri psih, si lahko preberete TUKAJ.

Če ste v dvomu ali vaš pes potrebuje pomoč strokovnjaka, me kontaktirajte in dogovorili se bomo za uvodni posvet. Pokličite nas na 068-615-399 ali pišite na info@shaws.si.

Uvodni posvet, 40 eur

Nadaljnje delo, 25 eur/uro

Slike so simbolične.

 

drugačna pasja šola

%d bloggers like this: